Тренирай, яж и почивай. Това са трите стълба в режима на всеки спортист, обяснява Франческо Авалди. Авалди е един от най-добрите диетолози в света, и от години се занимава специално с футболни програми. Той е на работа в Милан, а сега Карло Анчелоти успя да го "привлече", поне за известно време, в Реал Мадрид.

Заедно с партньора си в лабораторията си в Милано, Алберто Долчи, Авалди разкри тайните на изграждането на добър план за отбори като Реал и Милан.

"Нормално трябва да се поддържа пропорция от 50-55% въглехидрати, 25-30% протеини и останалото мазнини. Така един атлет може да работи добре," казва Авалди пред "Марка".

"Разбира се, тези проценти варират много в зависимост от натоварванията по време на тренировка, и планът за нея. Когато има повече натоварване, се нуждаят от повече протеини - месо, риба, зеленчуци. Когато работата е повече аеробна, тогава трябват въглехидрати, като паста, ориз или тестени изделия," казва още той.

Всичко, което консумират играчите на Реал Мадрид, се контролира до милиметър.

Една от тайните на Карло Анчелоти е възстановяването. Той винаги обръща специално внимание върху почивката на своите играчи, прави специални ротации, за да могат те да получат достатъчно време за отдих. Това се отчита от специалистите като огромен плюс за Реал.

"Карло самият е в отлична форма, обича да си похапва, и е специалист по вино и шунка," шегува се Долчи.

Кристиано Роналдо пък продължава да изумява всички диетолози с качествата си. "Дори когато не е в състезателен период, той тренира, и иска да става по-добър. Той е една машина, която е на разположение на отбора," коментира Франческо Авалди.

"Понякога се сблъскваме и с опърничави играчи, но повечето се интересуват наистина от хранителния режим. При по-възрастни играчи особено, това е много важно, за да продължат кариерата си, да я удължат, като Малдини, Костакурта, Индзаги - те са за пример в това отношение," завърши Авалди.