Прокуратурата на Испания е поискала експертно становище относно случая, в който Хамес Родригес бе заловен да кара с превишена скорост и не спря на подадения от полицейската патрулка сигнал.

В началото на годината полицията засече колумбийския футболист да кара с много над ограничението. Според полицейския доклад футболистът на Реал Мадрид е карал с 200 км/ч и не е спрял на подадения сигнал, след което се стигна до гонка по улиците на испанската столица. Хамес спря едва, когато стигна до базата „Валдебебас“.

Хамес се опита да се измъкне от ситуацията, като заяви, че не е спрял на подадения сигнал от полицейската кола, защото е бил със слушалки и е слушал силно музика.

Родригес категорично е отхвърлил обвиненията, че е карал с 200 км/ч. Твърденията на играча са, че той се е движил със 100 км/ч. Той не се призна за виновен в обвиненията, че е нарушил безопасността по пътищата и за неподчинение на полицията.

Хамес дори не се яви на съдебното заседание, което се състоя на 12 юли, когато е рожденият ден на футболиста. Той бе представен само от своя адвокат.

Заради отказа на Хамес да се признае за виновен от прокуратурата са поискали експертно становище, за да се определи скоростта, с която футболистът на Реал Мадрид се е движел по улиците.