Възстановяването на капитана на Барселона Андрес Иниеста до този момент протича по-добре от очакваното, а целта остава той да бъде напълно готов за предстоящото Ел Класико, което е на 3 декември на „Камп Ноу“.

Показателите на Иниеста са обнадеждаващи, но в медицинския екип на Барселона не искат да избързват с оценките.

Физиотерапевтите в отбора също са доволни от протичането на възстановяването на капитана, който вече навлезе в неговата втора фаза.

От лекарския екип на Барселона първоначално прогнозираха, че лечението на 32-годишния футболист ще продължи между 6 и 8 седмици.

Капитанът на каталунците получи тежка контузия в дясното коляно при победата с 3:2 като гост на Валенсия. Той бе сменен още в 14-та минута на срещата от Иван Ракитич. След направените медицински изследвания на Иниеста в Барселона стана ясно, че халфът има частично разкъсване на външни връзки на дясното коляно. Футболистът се подложи на подробни изследвания след завръщането на отбора в Барселона, които потвърдиха травмата на играча.

Иниеста не е пропускал Ел Класико от 2011 година.

В най-добрия случай Иниеста ще пропусне само шест мача на Барселона – срещу Севиля, Малага и Реал Сосиедад от Ла Лига, срещу Манчестър Сити и Селтик в Шампионската лига, срещу Еркулес за Купата на Краля. Ако лечението му продължи два месеца, това на практика ще означава, че Иниеста ще пропусне всички мачове на отбора до края на календарната година.