Наставникът на Барселона Луис Енрике превърна пресконференцията си след разгрома с 6:0 над Хетафе в малко шоу. Специалистът беше разгневен от журналистически въпрос защо е оставил Луис Суарес на пейката в шампионатния мач, като аргументът му бе, че уругваецът е изиграл „850 хиляди минути“ от началото на сезона.

Действително нападателят остана на скамейката, като неговото място в предни позиции отдиде при младока Мунир Ел Хадади. Талантът дори се отчете с един от головете, а липсата на Суарес изобщо не се усети предвид убедителния резултат.

Именно това явно подразни Енрике, който избухна на брифинга. „Изглежда е много интересно да си треньор на Барса. Когато смениш някого, трябва да се обясняваш защо го сменяш. Когато не пуснеш някого да играе, също трябва да кажеш защо. Изглежда е все едно какво правиш. Суарес днес не игра, защото дотук има 850 хиляди минути на терена и беше най-добре да почива. Точка!“, възкликна наставникът.

„В момента разполагаме с почти всичките си играчи. Това ни поставя в много добра ситуация, предвид това, че сме клуб, който трябва да е готов да играе на всеки няколко дни. Когато играем толкова точно и бързо, както днес, става трудно за нашите съперници. Намираме се в добър моменти и сме пълни с увереност“, добави Енрике.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS