Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген призна, че му е малко трудно да приеме мястото си на резервната скамейка в новия си тим.

Германският национал премина при каталунците това лято от Борусия Мьонхенгладбах, където беше твърд титуляр. Дотук обаче наставникът на „блаугранас“ Луис Енрике предпочита да залага на Клаудио Браво във вътрешния шампионат, докато Тер Стеген предимно се изявява в Шампионската лига.

„Ситуацията не е лесна за мен“, оплака се 22-годишният футболист. „Трябва да бъда търпелив. Правя най-доброто, за да се докажа на тренировъчния терен и да затрудня треньора при избора.“

„Направих няколко добри мача, но хората винаги помнят слабите ми моменти. Грешките са присъщи на хората. Мануел Нойер, Икер Касияс и Роман Вайденфелер също допускат грешки.“

„Всички в Барселона обаче знаят, че могат да разчитат на мен и винаги могат да ми подадат топката. Тук всичко е много по-различно. Единият от съотборниците ми е печелил няколко Златни топки, други са печелили европейски и световни титли и са играчи от най-висока класа. Не ми трябваше много време, за да се ориентирам“, допълни Тер Стеген.