Отборът на Виляреал изненадващо победи Атлетико Мадрид с 1:0 на неговия „Висенте Калдерон“ в мач от 15-ия кръг на Примера дивисион.

Двубоят в Мадрид като цяло бе равностоен, но домакините бяха отборът, който повече владееше инициативата и по-често стигаше до съперниковата врата. Гол в края обаче смълча местните фенове, които станаха свидетели на първата загуба на любимците си като домакини в Примера от май 2013-а, общо 27 мача. Тази серия обаче бе спряна, благодарение на гола на Лусиано Вието в 85-ата минута и по този начин Атлетико пропусна възможността да завърши годината без поражение на свой терен в шампионата.

През първата половина на мача положенията не бяха много като единственото по-опасно бе дело на Тиаго в 38-ата минута, когато португалецът засече пас в наказателното поле и стреля, но Серхио Асенхо изби удара му.

В началото на второто полувреме Асенхо отрази и удар на Манджукич, а попадение на хърватина не бе зачетено заради нарушение.

В 81-ата минута Тиаго стреля опасно, но не уцели вратата. Веднага след това пък и вратарят на домакините Мигел Анхел Моя трябваше да се намесва след страхотен изстрел на Денис Черишев.

Двубоят отиваше към нулево равенство, когато в 85-ата минута Лусиано Вето пое прекрасно пред наказателното поле пас на Мойсес Гомес, с рязко движение преодоля Диего Годин, за да влезе навътре и с точен удар да реализира за 1:0.

С малкото оставащо време до края, Атлетико така и не успя да реагира и допусна загуба, която отдалечи тима от Реал Мадрид и Барселона. Атлетико е на трето място с 32 точки, на 7 зад градския си съперник и на 3 зад каталунците. Виляреал е на шеста позиция с 27 точки.