Тимът на Виляреал не успя да се справи със Севиля като домакин във 2-я кръг на Примера дивисион и двата отбора завършиха при резултат 0:0. Така Виляреал записа втори хикс от началото на сезона, а след успеха си в първия кръг Севиля натрупа 4 точки и заема четвърто място във временното класиране в Испания.

Домакините бяха по-активни и имаха ситуации за гол, но не успяха да реализират.

Още в първите минути на двубоя Роберто Сориано пропиля добър шанс за Виляреал, сред като стражът на Севиля Серхио Рико демонстрира рефлекс и спаси.

В края на първото полувреме пък Рафаел Сантос Боре, който влезе на мястото на Алешандре Пато още в 31-ата минута, вкара топката в мрежата на гостите, но попадението не бе зачетено заради засада.

Виляреал пропиля още една възможност след почивката, тъй като в 51-ата минута Бруно стреля над гредата от пряк свободен удар.

Малко по-късно и Мануел Тригерос отправи удар към вратата на Севиля, но отново Рико се намеси навреме.

Пак Серхио Рико се прояви със спасяване в 66-ата минута след изстрел на Рафаел Сантос Боре глава, но 22-годишният вратар не допусна попадение.

Роберто Сориано също пробва мерника си в 72-ата минута от далечно разстояние, но топката прелетя край лявата греда.

Минута преди края на редовното време Севиля можеше да ликува, ако Пабло Сарабия не бе нацелил гредата и двубоят завърши при резултат 0:0.

източник: Gulliver/GettyImages