Селта Виго и Виляреал завършиха 0:0 в мача от 27-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Балаидос“. По този начин „жълтата подводница“ пропусна идеалната възможност да увеличи напрежението върху третия в класирането Реал Мадрид.

Домакините от Селта имаха претенции за дузпа още в 4-та минута, когато топката срещна ръката на Денис Суарес, но съдията Хайме Латре прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Виляреал пропусна невероятна възможност да излезе напред в резултата в 13-та минута, когато на два пъти се откриха възможности пред Бакамбу, но Серхио Алварес успя да спаси и двата удара на нападателя.

Три минути по-късно Селта отговори, когато Ореяна комбинира с Джон Гуидети, който стреля, но Ареола спаси.

Домакините бяха много близо до това да поведат в резултата в 18-та минута, когато Нолито центрира от корнер в наказателното поле на Виляреал, след което Ареола не успя да избие добре топката и тя попадна на крака на Яго Аспас, който стреля, но не успя да я изпрати във вратата на Виляреал.

Денис Суарес центрира от корнер в 32-та минута в наказателното поле на Селта, където Бакамбу засече топката, но Серхио Алварес отрази.

Бейли допусна груба грешка в 34-та минута, когато подари топката на Нолито, но той не успя да се възползва от грешката на защитника на Виляреал.

Виляреал получи невероятна възможност да излезе напред в резултата в 39-та минута, когато след грешка в защитата на Селта топката попадна в Науел, който веднага комбинира с Бакамбу, който изскочи сам срещу Серхио Алварес, но стреля неточно в аут.

В началото на второто полувреме Лео Баптистао можеше да нанесе голов удар, но Джони в последния момент се намеси и успя да избие топката.

До края на мача добрите голови положения липсваха пред двамата вратари.

След това равенство Виляреал е четвърти с 53 точки, докато Селта е шести с 42 точки. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS