Испанският вратар Виктор Валдес няма да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. Бившият страж на Барселона поддържаше форма с "червените дяволи" в последните седмици. 

Мнозина очакваха той да остане на "Олд Трафорд" и да се бори за титулярно място с Давид де Хеа. Според "Радио Каталуния" обаче, самият футболист е решил да си тръгне, защото не може да се пребори с конкуренцията на сънародника си, който е в страхотна форма. 

Валдес е свободен агент и за него няма да се плаща трансферна сума, но въпреки това не може да си намери клуб. Той се надява при отварянето на зимния пазар през януари да успее да отиде някъде. 

Вратарят е без отбор от 30 юни, когато изтече договорът му с Барса. Каталунците искаха да го задържат, но той не остана при тях, защото имаше предварителна уговорка с Монако. "Монегаските" обаче я развалиха след контузията му в коляното през март. 

Заради операцията, която впоследствие претърпя, стражът не е играл вече осем месеца, но след тренировките твърди, че вече навлиза във форма и вече е готов отново да пази. Няма обаче кой да го ангажира все още.