Отборът на Атлетико Мадрид спечели три точки при гостуването си на Алмерия. „Дюшекчиите“ се наложиха с минималното 1:0 над своя съперник в мач от 5-ия кръг на Примера дивисион.

Отборът на гостите бе без една от звездите си Марио Манджукич, който продължава да се възстановява след контузията в носа, която получи в мач от Шампионската лига. Диего Симеоне също не води тима си от пейката, заради наказание.

След равенството 2:2 в изминалия кръг от Селта Виго, тимът все пак успя да се справи с Алмерия.

Малко преди да изтече първото полувреме Раул Гарсия бе много близо до откриването на резултата, но вратарят на Алмерия спаси изстрела на 28-годишния играч.

Единственото попадение в двубоя падна в 60-ата минута. Коке центрира в наказателното поле от корнер, а Жоао Миранда засече за 1:0.

След спечелените три точки и преди да са се изиграли всички срещи от кръга, Атлетико Мадрид заема второто място с 11 точки, на една след лидера Барселона, който обаче е и с мач по-малко. Алмерия е на 10-ата позиция с 5 пункта.

В друг мач, който се игра тази вечер Ейбар и Виляреал завършиха 1:1, а Райо Валекано се наложи с 2:1 над Атлетик Билбао.