Десният краен защитник на Барселона Алеиш Видал предприе поредната стъпка, с която да покаже, че не желае повече да играе за отбора. 27-годишният испанец вече открито говорел пред всички в съблекалнята, че иска да напусне, след като е ясно, че треньорът Луис Енрике не смята да му даде повече шансове да се докаже.

Техничарят изкара един много силен сезон в Севиля, който му донесе трансфер на „Камп Ноу“ през юни 2015 година. Идеята беше Видал да се превърне в заместника на Даниел Алвеш и с тази цел Барса брои 18 милиона евро за него. По това време каталунците имаха забрана да регистрират нови футболисти и затова Видал можеше да играе едва от 1 януари тази година.

През миналия сезон той записа 14 мача във всички турнири, като очакванията бяха да бъде твърд титуляр през настоящата кампания. Ситуацията обаче не съвсем не се разви по този начин, а Луис Енрике даде ролята на десен защитник в ръцете на халфа Серхи Роберто, който се представя изключително силно дотук.

Последните месеци неведнъж показаха, че Видал и Енрике се намират в остър конфликт по този повод. Футболистът дори пусна многозначителен пост в социалните мрежи, с който намекна, че му е наложено да мълчи и да не разгласява ситуацият публично. Реакцията му на практика затвори ефективно вратата към първия състав.

Според мадридското издание „АС“ футболистът вече е осъзнал съдбата си. „Всичко ми е ясно. Искам да си тръгна“, обявил той пред съотборниците си.