Отборът на Валенсия постигна едва третата си победа от началото на испанското първенство. В мач от 8-ия кръг на Ла Лига тимът на Нуно Еспирито Санто надигра гостуващия Малага с класическото 3:0, за което и гостите помогнаха заради пропуснатата дузпа.

„Прилепите“ поведоха в 19-ата минута след автогол на Шарл, който беше тотално дезориентиран при центриране от пряк свободен удар и с глава отклони топката в собствената си врата.

В 33-ата минута Валенсия удвои преднината си след чудесно включване на Андре Гомеш отляво. Португалецът нахлу в наказателното поле и шутира остро покрай шпагата на пазача си, а топката влетя между вратаря и близката греда.

Крайният резултат оформи Дани Парехо, който беше точен в 88-ата минута от дузпа.

Така Валенсия се изкачи до 8-ата позиция във временното класиране с 12 точки, като за това помогна и резултатът от другия късен съботен мач, в който Еспаньол спечели срещу Бетис навън с 1:3.

Каталунците потеглиха мощно и в 4-ата минута Енцо Роко се пребори за подаване от пряк свободен удар и с глава опъна мрежата зад Антонио Адан. В 51-ата Фелипе Кайседо получи чудесна топка в наказателното поле и стреля с всича сила от границата на наказателното поле, без да остави шанс за бившия вратар на Реал Мадрид.

Виктор Санчес в 55-ата увеличи до 3:0, преди в 89-ата минута Винченцо Ренела да вкара почетно за домакините.