Отборът на Валесия постигна втори пореден успех след лошата серия от четири поредни загуби в Примера дивисион. „Прилепите“ се наложиха с 2:1 над Леганес в срещата от шестия кръг.

Припомняме, че през седмицата Валенсия победи със същия резултат Депортиво ла Коруня.

Срещата започна лошо за гостите от Валесия. В 21-ата минута домакините поведоха. Омар получи хубав диагонален пас отдясно, напредна, след което центрира, а Александър Шимановски засече за 1:0.

Гостите изоставаха сравнително кратко в резултата. В 34-ата минута Родриго бе добре изведен, но стражът на Леганес Серантес излезе и го блокира. В този момент Нани се пребори за топката и успя да се разпише за 1:1.

Валенсия не изпусна набралата инерция и в началото на второто полувреме бързо постигна пълен обрат. В 52-ата минута след прострелно центриране на Нани отляво, Марио Суарес отклони топката и така гостите поведоха с 2:1.

В 61-ата минута Леганес получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Хон Серантес. Александър Шимановски застана зад топката. Стреля от бялата точка, като насочи топката в долния десен ъгъл на Алвес. Стражът обаче показа безпогрешния си инстинкт и изби.

В оставащите минути до края на двубоя се разкриха шансове пред момчетата на Воро. И Даниел Парехо, и Хосе Гая можеха да се разпишат, но не съумяха. Лусиано пък пропиля добра възможност за Леганес в 72-ата минута, а Александър Шимановски не сполучи в опита си да изравни в 82-ата минута.

В класирането Леганес е на 11-о място със 7 точки, а Валенсия е 14-и с 6.