Отборът на Валенсия записа дебютен успех за новия сезон в Ла Лига, след като спечели двубоя си срещу Малага от втория кръг с класическото 3:0. „Прилепите“ впечатлиха с бърз футбол и умела игра в отбрана, макар да бяха улеснени значително от факта, че техния противник игра повече от час с човек по-малко.

Противно на резултата първите минути в мача бяха в полза на гостите, които показаха страхотна амбиция да изкопчат нещо от срещата. Още в 8-ата минута опитният Роке Санта Крус овладя кълбото пред наказателното поле и побърза да шутира от около 18 метра, като не намери очертанията на вратата за сантиметри.

Валенсия на свой ред стигна до опасност след четвърт час игра, когато Софиан Фегули засече с глава центриране от фланга, ала изпълнението му профуча покрай вратата на Карлос Камени.

В 21-ата минута преостъпеният в Малага от Ливърпул Луис Алберто беше близо да открие резултата, след като ниският му шут по диагонала извади най-доброто у Диего Алвес.

Шест минути по-късно дойде и оказалия се решаващ момент в срещата. Сержи Дардер атакува противник с високо вдигнат крак и съдията не се поколеба директно да го отстрани с червен картон.

Това разклати увереността на андалусийци и в 31-ата минута Хосе Гая проби отляво и центрира към устремилия се напред Пако Алкасер, а таранът с техничен изстрел с десния крак прати кълбото в долния ляв ъгъл.

Почти в следващата атака Малага можеше да изравни, след като Луис Алберто комбинира с Роберто Орта пред наказателното поле, а последният много прецизно стреля в горния ляв ъгъл, но Диего Алвес бе на висота.

Положението на гостите се влоши още повече в самия край на полувремето, когато Софиан Фегули проби мощно през центъра и вече в наказателното поле опита да подаде вдясно към съотборник, но капитанът на Малага Уелитон спря подаването му с ръка. Камени успя да отрази дузпата на Даниел Парехо, но халфът първи стигна до кълбото и направи успешна добавка.

Мачът можеше да се развие и по друг начин, ако в 52-ата минута съдиите не сбъркаха фатално и отмениха редовен гол на Малага. Хуанми изскочи от дълбочина и успя да разстреля Алвес, а страничният съдия вдигна флага, макар Бараган да покриваше поне с метър нападателя.

Точно в този миг Валенсия нанесе поредния си удар. В 56-ата минута Фегули тръгна от десния фланг към центъра и пусна към Алкасер, който веднага насочи кълбото на пътя на Пабло Пиати. Аржентинецът стреля директно с левия крак, пращайки кълбото до дясната греда – 3:0.

В 65-ата минута Малага пропусна още една чиста възможност да се върне в мача поне отчасти. Резервата Самуел Кастийехо открадна топката от халфовете на Валенсия, втурна се в наказателното поле и почти заблуди Алвес с шут в близкия ъгъл. Бразилският вратар обаче в последния момент пусна десния си крак и изби кълбото.

В последните 20 минути футболистите на Хави Гарсия видимо отпаднаха физически заради дългия период, който изкараха с 10 души и Валенсия на няколко пъти имаше шанс да направи победата си по-изразителна. Играчите на Нуно Санто обаче не действаха достатъчно съсредоточено и в крайна сметка други попадения не паднаха.

Така поне временно Валенсия изскочи на първото място в Испания с 4 точки от 2 кръга, докато Малага е 9-и с точка по-малко в актива си.