Шефовете и тарторите в съблекалнята на Реал Мадрид не са останали никак доволни от днешните публични изяви на Хамес Родригес, който намекна, че е на път да напусне клуба.

Малко след спечелването на Световното клубно първенство колумбийският национал призна, че има оферти от други отбори и не може да обещае, че ще продължи да защитава емблемата на „кралския клуб“. Босовете по принцип държат бившия ас на Порто да остане на „Бернабеу“ - предимно от маркетингова гледна точка – но напоследък все по-вероятно изглежда двете страни да се разделят.

В договора на Хамес има освобождаваща клауза на стойност 500 милиона евро, но не е реално да се очаква тя да бъде активирана. В следващите дни ще има разговори между висшето ръководство и играча, а ако напрежението не намалее, то клубът ще гледа да възстанови по-голямата част от онези 60 милиона евро, които брои на Монако през лятото на 2014 година.

Най-огорчени от поведението на играча са били президентът Флорентино Перес и треньорът Зинедин Зидан, които споделят мнението, че никой играч не бива да се отделя от групата по такъв начин. Двамата останали още по-разочаровани от момента, който Родригес избра за изявите си, а именно – по време на триумфа в Световното клубно първенство. Никой от тях не е очаквал, че в такъв радостен миг за клуба Хамес може да действа по подобен начин.

Капитанът на отбора Серхио Рамос дори взе отношение по случая пред медиите. „Аз не съм човекът, който да коментира личните теми на Хамес. Аз държа всички играчи, които са тук, да останат, но всеки сам решава бъдещето си. Днес е ден за празненства, затова не бива да се фокусираме върху други работи“, допълни Рамос.