Лекарският екип на Барселона е уведомил старши треньора Луис Енрике, че Лионел Меси ще бъде готов за Ел Класико, което е на 21 ноември на „Сантиаго Бернабеу“.

От медицинския екип на клуба са уверили Енрике, че аржентинецът ще успее да се възстанови навреме за сблъсъка срещу Реал Мадрид.

28-годишният футболист получи контузия в лявото коляно в 3-та минута на мача срещу Лас Палмас от шестия кръг на Примера дивисион и бе сменен принудително в 8-та минута от Мунир Ел Хадади.

След направените прегледи в местната клиника стана ясно, че Меси има разкъсване на връзки на лявото коляно.

Лекарят на аржентинския национален отбор Донато Вилани е уверен, че Лео Меси може да се върне на терена по-рано от планираното.

Следващата седмица Меси ще започне физиотерапия. След това звездата на каталунците ще започне бегови упражнения, след това ще започне тренировки на терена и едва на шестата седмица се очаква да започне тренировки с основната група.

Меси ще пропусне мачовете на Барселона от Примера дивисион срещу Севиля, Райо Валекано, Ейбар, Хетафе и Виляреал, както и двубоите срещу Байер Леверкузен и БАТЕ Борисов от Шампионска лига.