Комисията за борба срещу насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта прие предложените санкции за феновете, след трагичните събитие на мача между Атлетико Мадрид и Депортиво на 30 ноември.

Един човек почина при сблъсъци между фенски фракции, и затова в Испания решиха да наложат много крути мерки, не само за този отделен инцидент, но и за други проблемни случки.

88 души са наказани с глоба от 60 001 евро, и пет години забрана за влизане на спортни събития.

Това изобщо не е всичко - други четирима са наказани за 12 месеца, и с 3001 евро глоба, за започване на бой по време на Леванте - Валенсия. Санкция има и за друг фен, който умишлено подстрекавал за размирици, на същата среща. Пак за изцепки на валенсианския мач, бяха наказани още двама.

В Сегунда дивисион, на Осасуна бе наложена глоба от 60 001 евро заради непрекъснати нарушения на правилника, за неспазване на контрола на стадиона и т.н. Четирима побойници бяха глобени с 9000 евро и наказани да не посещават стадионите за 2 години, за създаване на проблеми на мача Бетис - Алавес.

Има наказани и след мача от Сегунда Б между Атлетико Асторга и Овиедо - двама фена с по 3001 евро и шест месеца извън стадионите.

Комисията определи и списък с високорискови мачове, като Райо Валекано-Севиля, Реал Мадрид-Селта, Барселона-Еспаньол, Мирандес-Осасуна, Тропесон-Овиедо, Барселона-ПСЖ, Атлетико-БАТЕ Борисов, Валенсия-Цървена звезда (последният е от баскетболната Евролига).