Напрежението в Барселона може да се увеличи драстично, след като стана ясно, че от ръководството на каталунския клуб са предприели ход, с който ще направят възнаграждението на Неймар по-голямо от това на Лионел Меси. Бразилецът ще стане най-скъпплатеният футболист в света с подписването на новия си договор с каталунците.

От "Камп Ноу" обявиха, че новото споразумение ще стане официално факт в петък. Барселона намери и интересен начин да реши финансовите проблеми около новия договор на звездата. С новия си договор с Барселона Неймар ще получава малко по-висока заплата от Лионел Меси. Бразилецът ще взима по 25 милиона евро на година - 15 милиона фиксирани и още 10 милиона бонуси, които обаче изглеждат гарантирани.

В същото време в контракта на Лионел Меси е записано възнаграждение от 22 милиона евро.

24-годишният нападател ще остане на „Камп Ноу” до лятото на 2021 година. Клаузата за откупуване на правата на Неймар е 250 милиона евро, а 15% от тези пари ще бъдат за него, ако някой клуб реши да ги плати и да го привлече в редиците си.

Неймар се присъедини към Барселона преди началото на сезон 2013/14. Оттогава той изигра 149 мача, в които отбеляза 90 гола. Бразилецът спечели всички възможни клубни трофеи с каталунците, а в последното издание на "Златната топка" завърши на трето място.

При всички случай голямата звезда на Барселона Лионел Меси ще измести Неймар от първата позиция, след като се очаква в скоро време и той да поднови договора си с каталунците. Според испанските медии тогава 29-годишният аржентинец ще получи 30 милиона евро заплата на година.