Първото издание за сезона на голямото испанско дерби между Реал Мадрид и Барселона все още не е на дневен ред за каталунците. Това разкри десният им бек Жорди Алба пред "Ел Мундо Депортиво". 

Големият сблъсък е на 26 октомври, но преди това "блаугранас" имат среща с новака Ейбар. Според испанския национал, този мач няма да е никак лесен и победата в него е задължителна за самочувствието на отбора. 

"Победата срещу този опонент е просто задължителна, защото ако не я постигнем, ще имаме големи проблеми и огромно напрежение ще тегне върху нас по време на Ел Класико. Затова сега не мислим за Реал Мадрид, а само за следващия си съперник", сподели Алба. 

На пръв поглед това домакинство изглежда повече от лесно за Барса. Ейбар обаче, макар и дебютант в елита, се представя много силно от началото на сезона. Тимът има само две загуби от седем двубоя. 

От своя страна каталунците обаче са страхотни в защита и от началото на кампанията нямат допуснат гол, което ще затрудни задачата на новаците да измъкнат нещо от този двубой.