Доста натоварен график по време на коледните и новогодишните празници ще имат спортно-техническите ръководители на Барселона. Когато обикновените хора ще празнуват, те ще имат поредица тежки разговори със звездите на клуба за подновяването на договорите им. 

Техническият директор Роберт Фернандес ще има за задача да убеди 7 от най-големите имена в отбора в момента да обвържат дългосрочно бъдещето си с каталунците. Това са Лео Меси, Неймар, Луис Суарес, Иван Ракитич, Андрес Иниеста, Марк-Андре тер Стеген и Хавиер Масчерано, пише "Ас". 

Най-лесна ще е задачата с Неймар и Меси, по чийто контракти се работи от доста време и вече се изпипват последните детайли. Но обявяване на сделка с тях няма да има преди края на годината. Напред са преговорите и с другата голяма звезда в нападението Луис Суарес, който се очаква да преподпише до 2021 г. 

Най-належащи обаче са разговорите с Иниеста и Ракитич. Все още няма индикации, че те ще получат задоволяващите ги предложения от страна на клуба, но все пак се очаква това да е факт. 

Иначе с Масчерано имаше постигната договорка още миналото лято, но сега ще се подпише официално още едно удължение. Тер Стеген пък е обявил на шефовете, че няма да сяда на преговори преди януари, като в зависимост от шансовете, които получава, ще прецени дали да удължи контракта си.