Германският вратар на Барселона Марк-Андре тер Стеген изненада всички със своето решение да прекрати 11 дни по-рано своята ваканция и да започне подготовка. По план той трябваше да почива до 8 август. 

24-годишният вратар ще започне подготовка днес, а целта му е да бъде готов за мача за Суперкупата на Испания срещу Севиля. Тер Стеген при всички положения няма да пътува за лагера на отбора в Барселона и ще пропусне двубоя срещу Селтик, който е на 30 юли. Германският вратар обаче се очаква да запише първи минути в контролата срещу Лестър, която е на 3 юли. 

Любопитното е, че миналото лято Тер Стеген също съкрати ваканцията си, за да се присъедини по-рано към подготовката на каталунците. Другият вратар на Барселона Клаудио Браво се очаква да започне подготовка на 8 юли, което определено дава предимство на Тер Стеген в началото на сезона. 

В същото време Серхио Бускетс и Хавиер Масчерано също стартираха подготовка пет дни по-рано от очакваното. Двамата трябваше да се приберат в Барселона на 1 август, но сториха това на 27 юли. Двамата вече преминаха медицински прегледи. 

Физиотерапевтът на Барселона Хуанхо Брау ще се прибере в Барселона от лагера в Англия, за да може да тренира Бускетс, Масчерано, а и Тер Стеген./БТА