Легендарният голмайстор на Атлетик Билбао Телмо Сара щял да е много щастлив, ако сегашната звезда на Барселона Лео Меси мине рекорда му по отбелязани голове в Примера дивисион. Това твърди дъщерята на починалия преди осем години велик бивш футболист. 

Сара има 251 гола между 1940 и 1955 г. с екипа на баския клуб, но има и прекъсване заради Втората световна война. В момента Меси е с 249 и по всичко личи, че съвсем скоро ще задмине половинвековното постижение на легендата. 

Дори имена като Алфредо ди Стефано, Раул Гонсалес, Уго Санчес и други велики звезди, подвизавали се в Примера дивисион не можаха да достигнат Сара, но според дъщеря му Кармен, той би бил щастлив точно аржентинецът да подобри постижението му. 

"В нашето семейство всички сме огромни фенове на Атлетик и тази любов е от няколко поколения. Но въпреки това, аз съм сигурна, че ако беше жив, баща ми би се зарадвал много, ако точно Меси подобри рекорда му."

"Лео е страхотно момче, прекрасна личност. Той има страхотни футболни качества, а поведението му извън терена е за пример. Всеки би се радвал точно такъв човек да подобри рекордите му", сподели Кармен Сара пред "Каталуния Радио". 

Ако продължава да бележи със същите темпове, нищо чудно Меси да подобри постижението на Сара още до края на месеца, а със сигурност "черешката" за него би била да го стори в дербито с Реал Мадрид в последния уикенд на октомври.