Спортният директор на Барселона Андони Субисарета не е притеснен от обвиненията на испанските медии, че каталунците са застаряващ отбор. Притесненията на вестниците в областта дойдоха заради състава, пуснат в мача с Реал Мадрид миналия уикенд. 

Тогава средната възраст на играчите на "блаугранас" беше 28.7 години. Сред тях имаше доста футболисти на и над 30-годишна възраст, сред които Клаудио Браво, Дани Алвеш, Жереми Матийо, Шави Ернандес и Андрес Иниеста. 

"Това е просто частен случай, ние сме отбор, който разполага с много качествени и млади момчета. Можехме да пуснем в игра например Марк-Андре Тер Стеген, Дъглас Перейра, Марк Бартра, Серхи Роберто още от началото и тогава средната възраст нямаше да е такава."

"Имаме футболисти в различни периоди от кариерата им. Факт е, че през лятото подписахме предимно с опитни футболисти, но ние сме изградили отбор, а не просто сбор от индивидуалности. Затова не се притеснявам, че Барса застарява, напротив. Тимът ни не застарява, има спойка между млади и опитни играчи", сподели Субисарета. 

Единствените младоци, които бяха привлечени при мащабната лятна селекция, бяха Дъглас Перейра и Марк-Андре Тер Стеген. Те обаче не могат да се утвърдят като титуляри в сметките на наставника Луис Енрике.