Нападателят на Барселона Луис Суарес подкрепи своя съотборник Лионел Меси в битката за тазгодишната Златна топка с Кристиано Роналдо.

Аржентинецът и португалската звезда на Реал Мадрид отново са сред фаворитите за приза, който през миналия сезон се озова в ръцете на Кристиано.

Според Суарес обаче трябва да се вземе предвид доста слабото представяне на Роналдо по време на Световното първенство, когато Португалия отпадна още в груповата фаза. За разлика от това Аржентина начело с Меси стигна до финала в турнира, където отстъпи на Германия. Тъкмо от „бундестима“ идва и третият сериозен кандидат за трофея – вратарят Мануел Нойер.

„След толкова месеци и толкова много голове е нелепо Меси да не е фаворит за Златната топка. Очевидно се води кампания в името на другите играчи“, каза Суарес.

„Меси е най-добрият в света заради всичко, което е дал на футбола, но също и заради това, че не престава да показва нови неща.“

„Той игра финал на Световното първенство, Нойер спечели турнира с Германия, но Роналдо дори не излезе от групите“, заяви уругваецът.

„За мен нещата са ясни – фаворитът е Лео и ще се радвам да спечели. Не знам всъщност кой ще победи. Нойер има своите основания като световен шампион, доказал се е като страхотен вратар и е сред топ 3 в света. Колкото до Кристиано – всички знаят какво е направил и как се представя. За мен лично обаче няма съмнение – наградата трябва да е за Лео. Предвид контузиите, които го спряха, и головете, които успя да вкара въпреки това, а и постигнатото с Аржентина, всичко говори достатъчно.

„Защо аз не съм сред номинираните? Ако се вземат събитията от януари до декември и като се включи Мондиала, мисля, че поведението ми не беше добро. Може би затова не ме посочиха. Това е вече е минало. Не съм в листата, но, честно казано, не очаквах и да бъда.“