Отборът на Севиля се класира за финала в турнира за Купата на Краля в Испания след 2:2 в реванша срещу Селта Виго и общо 6:2, заради убедителното 4:0 в първата среща.

Така Севиля си уреди срещу с Барселона в мача за трофея.

Домакините от Селта бяха готови да опитат всичко, на което са способни в търсенето на обрат и дори поведоха с 2:0 до 55-ата минута. Двете попадения отбеляза Яго Аспас в 35-ата и 55-ата минута, но мечтите за изравняване на общия резултат и евентуален обрат на Селта Виго бяха прекършени само две минути по-късно. В 57-ата за 2:1 се разписа Евер Банега. В 60-ата крахът на домакините бе пълен, заради изпусната дузпа от Джон Гуидети, а в 87-ата Йевхен Коноплянка оформи крайното 2:2 и така не допусна неговия Севиля да загуби. Гостите останаха с човек по-малко в продължението, тъй като в 93-ата минута Стивън Нзонзи получи червен картон.

Първият по-сериозен шанс в двубоя бе за Севиля, но Майкъл Крон-Дели пропусна в 5-ата минута.

В средата на полувремето Фабиан Орелана намери отлично Яго Аспас, който с брилянтно отиграване даде преднина на Селта в 35-ата минута. След почивката Джон Гуидети можете да направи резултата 2:0 за домакините, но пропусна в 50-ата минута. Пет по-късно Яго Аспас обаче не сгреши и с глава реализира.

източник: БГНЕС

Надеждата на Селта обаче не трая дълго, тъй като Евер Банега с чудесен удар вкара в долния ляв ъгъл на вратата на домакините за 2:1. Напрежението на терена обаче се запази и в следващите минути, тъй като Селта Виго получи правото да изпълни дузпа, която обаче Джон Гуидети пропусна в 60-ата минута.

Последва пропилян шанс от Евер Банега в 69-ата минута за Севиля и също толкова добро положение за домакините в 83-ата минута, което обаче Педро Ернандес не успя да превърне в гол.

Това малко по-късно направи Евхен Коноплянка, който получи от Витоло и реализира за 2:2, с което оформи общия резултат от двата мача 6:2 за Севиля.

източник: БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS