След 22 изпълнени дузпи перуанският Алианц Лима победи Валенсия с 9:8 в мач от приятелския турнир Копа Евроамерикана. В редовното време двубоят завърши при 2:2, а с оглед регламента на надпреварата, във всяка среща задължително да има излъчен победител, се стигна до изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Двубоят бе сравнително равностоен, като двата състава си размениха по едно полувреме. През първите 45 минути играчите на Алинац Лима бяха доста по-активни, като стигнаха и до две попадения, които им позволиха да се оттеглят на почивка с аванс 2:0. Първо Гевгеозян се разписа още в 13-ата минута, а в 27-ата минута Монтес покачи на 2:0.

След паузата „прилепите“ се активизираха и за по-малко от 10 минути успяха да се върнат в мача. Първо в 55-ата минута Пако Алкасер намали на 1:2, а в 61-ата минута Николас Отаменди възстанови равенството – 2:2.

Така се стигна до дузпите, където се очерта и най-голямата драма. 22 наказателни удара бяха изпълнени, за да се стигне все пак до резултат 9:8 в полза на Алианц Лима.