Отборът на Депортиво Ла Коруня постигна победа в Ла Лига за пръв път от 13 мача насам. Тимът се наложи с 2:1 при домакинството си от 30-я кръг на Примера дивисион на Леванте.

Депортиво, чиято последна победа в шампионата на Испания датира от 19 декември 2015-а година /2:0 срещу Ейбар/, стигна и малко щастливо до успеха, тъй като победното попадение всъщност бе автогол на футболиста на гостите Диего Марино. Същевременно Леванте загуби ценни точки в борбата за оцеляване.

Срещата бе сравнително равностойна, с лек превес за Депортиво, който поведе в резултата след 43 минути игра. Алберто се възползва максимално от получило се разбъркване в наказателното поле на гостите и се разписа за 1:0.

След почивката хубава комбинация между Верса и Роси завърши с гол на последния за 1:1, а решителният за изхода на мача момент се състоя в 85-ата минута. В опит да изчисти една топка, Диего Марино я вкара в собствената си врата за крайното 2:1 в полза Ла Коруня.

Така след като записа 7-а победа от началото на сезона, Депортиво събра 36 точки на 10-о място. Леванте е последен, 20-и, с 24. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS