Истинска трансферна война може да се разрази между градските съперници Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед за подписа на звездата на Барселона Педро Родригес. Според вестник "Ел Мундо Депортиво", в канцеларията на каталунците днес са получени две оферти за нападателя. 

Първата е от "червените дяволи", които са пратили предложение за 25 млн. евро плюс още 5 млн. бонуси в зависимост от представянето на играча. "Гражданите" обаче са ги надцакали няколко часа по-късно и са предложили директно 30 млн. евро, плюс още 2 млн. евро бонуси. 

От "блаугранас" обявиха официално, че искат 30 млн. евро за футболиста си и преговорите започват от тази сума нагоре. Затова изглежда, че "небесносините" са в полпозишън на ниво клуб-клуб. 

Но Юнайтед държи друг коз. Според вестника, представители на "червените дяволи" са имали вече разговор с Педро и са получили устното му уверение, че ще подпише с тях. Те са се разбрали и за личните му условия. Но парите пък не са проблем за градския съперник, така че може до се стигне до нажежена ситуация между тях.