Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отписа шансовете на водения от него отбор за титлата през новия сезон в Примера дивисион преди той още да е започнал.

Симеоне обяви, че Атлетико Мадрид няма да може да се бори за титлата в испанското първенство, а ще е забъркан в битката за третото и четвъртото място с отборите на Валенсия и Севиля.

„Към днешния ден ситуацията изглежда такава. Ние не може да се сравняваме с отборите на Реал Мадрид и Барселона. Ние ще се борим с Валенсия и Севиля“, сподели Симеоне.

„Нормално е, след като направихме толкова силно представяне през миналата година по-силните от финансово естество отбори да вземат мерки. Реал Мадрид и Барселона привлякоха много скъпи попълнения, които вдигнаха класата и на двата отбора. В същото време ние се разделихме с много от основните си футболисти и сега ще трябва да развиваме отбора постепенно“, добави аржентинецът.

„Смятам, че на този етап изглежда по-реално да се борим със Севиля и Валенсия за третото и четвъртото място“, каза още Диего Симеоне.