Старши треньорът на Атлетико Диего Симеоне реагира по съвсем същия начин като колегата си Рафаел Бенитес, след дербито на Мадрид срещу Реал.

"Чувството е за загубени две точки. Бяхме по-близо до победата, и имахме много повече възможности от тях," заяви Симеоне след 1:1.

"Херман Бургос (помощникът на Симеоне) е този, който решава кой да изпълнява дузпите," обясни наставникът за това, кой е решил Гризман да стреля от бялата точка през първото полувреме. Шутът му бе отразен от Кейлор Навас.

"Реал Мадрид винаги е труден съперник, винаги играят твърдо срещу нас. Но не мисля, че имаха много възможности да вкарат. Може би контролираха топката, но що се отнася до чисти голови положения, не бяха много. Ние все още се нуждаем от повече баланс и постоянство. Изиграхме доста тежки мачове, и сега тази точка е важна, но заслужавахме да победим," настоя Симеоне.

Той коментира и развитието на първенството, където Виляреал остана лидер: "Виляреал прави добър сезон, но контузиите до момента си оказват сериозно влияние. Отборите не са същите без най-добрите си играчи. Ние сме без Коке, Барса е без Меси, Иниеста, в Реал ги няма Хамес, Данило... Всички сме в борбата. Поне тази година ще е по-интересна, и ще впечатляваме света."