Бившият капитан на Барселона Шави Ернандес е категоричен, че това не е краят на Ла Масия, въпреки че за първи път в първия състав на каталунците има толкова малко юноши от школата.

„Една от моите идеи е един ден да се завърна в Барселона като треньор. Не знам обаче дали това ще се реализира. Искам да играя още две години. В същото време върви и моето обучение за треньор“, коментира Шави.

„След 17 години в Барселона мога да направя нужната равносметка. Отвън се наслаждавам повече на футбола“, добави легендата на Барса.

„Барселона е най-добрият отбор в света. Има много голяма преднина пред другите, които се опитват да го настигнат. Роберт Фернандес свърши много голяма работа, за да може Барселона да разполага с най-силния състав.“

„Ла Масия трябва да получи възможност, както такъв бе даден на Серхи Роберто. Сампер и Мунир се представят много добре. Те имат място в Барселона. Трудно е обаче да успееш да пробиеш в първия състав, когато на терена има играчи като Бускетс, Меси, Суарес и Неймар. Ла Масия обаче не е приключила своята мисия. Още много футболисти ще излязат от школата. Идва едно много силно поколение, от което зависи бъдещето на Барселона. Много важни са обстоятелствата и как ще се развият талантите.“

„Меси прави разликата. Той ще я прави, докогато поиска. На 29 години и има още много футбол пред него. За мен е огромно удоволствие да го наблюдавам отстрани. За мен бе огромна привилегия, че бях негов съотборник. Той прави разликата в 4 от 5 мача“, каза още Шави Ернандес.