Севиля постигна първа победа от началото на сезона в Примера дивисион. Андалусийци спечелиха драматично с 3:2 домакинството си на Райо Валекано на „Санчес Писхуан“ от шестия кръг на испанското първенство.

Първото положение в мача бе пред вратата на Севиля. В 8-та минута Серхио Рико се наложи да отразява удар на Хави Гера.

Гера изпусна нова отлична възможност да се разпише в 21-та минута.

Севиля поведе в резултата в 23-та минута, когато Висенте Ибора подаде към Тремулинас, който центрира в наказателното поле на Райо Валекано, където Кевин Гамейро отблизо успя да изпрати топката във вратата на Тоньо.

Серхио Рико отрази нова опасност пред вратата си в 27-та минута, след като спаси удар на Трашорас.

Севиля можеше да вкара втори гол в 30-та минута, когато вратарят на Райо Валекано Тоньо допусна груба грешка, но Висенте Ибора не я очакваше и не успя да се възползва от чистото положение, което се откри пред него.

Севиля удвои своята преднина в първата минута на добавеното време на първата част, когато Тремулинас центрира в наказателното поле на Райо, където Хосе Антонио Рейес подаде към Стивън Н'Зонзи, който изпрати топката за втори път във вратата на Тоньо.

Райо Валекано намали пасива си в 51-та минута, когато Бебе с удар от 30 метра разстреля Серхио Рико.

Крон-Дели пробва с далечен удар на изненада Тоньо, но вратарят внимаваше и спаси.

Райо Валекано изравни резултата в 68-та минута, когато Бебе подаде към Хави Гера, който излезе сам срещу Серхио Рико и реализира за 2:2.

Райо Валекано завърши мача в намален състав. Кевин Гамейро бе на път да се възползва от грешка в защитата на гостите и да излезе сам срещу Тоньо, но Амая го фаулира и това принуди съдията Ернандес Ернандес да изгони с втори жълт картон бранителя.

Севиля успя да стигне до победата след невероятно изпълнение на Йевхен Коноплянка от пряк свободен удар. Коноплянка изпрати топката неспасяемо във вратата на Тоньо и донесе първата победа на Севиля от началото на сезона в Примера дивисион.

Севиля се намира на четиринадесето място с едва 5 точки, а Райо Валекано е десети със 7 точки.