Отборът на Севиля победи Валенсия с 1:0 в мач от 13-я кръг на испанската Примера дивисион. Победата изведе Севиля на 10-о място във временното класиране н 18 точки, само на една от днешния съперник. Валенсия остава на деветата позиция в Испания с 19 точки в актива си.

С успеха футболистите на Севиля надигнаха глава след двете поредни поражения, които инкасираха от Реал Сосиедад и Борусия Мьонхенгладбах, а за Валенсия загубата бе втора поредна след тази от Зенит в Лига Европа.

Гостите завършиха мача с девет човека, като още в 35-ата минута Жоао Консело бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон, а в 78-ата го последва и Хави Фуего, който повтори „упражнението“.

Победният гол за Севиля бе дело на Серхио Ескудеро в 50-ата минута. Евер Банега пусна прецизен пас към наказателното поле, Ескудеро засече от движение и реализира за 1:0 за домакините.

Футболистите на Севиля бяха близо до попадение още в 28-ата минута, когато Фернандо Йоренте стреля край лявата греда на вратата на Валенсия, а в 31-ата пак той пропиля нов шанс за домакините.

Евер Банега и Евген Коноплянка пробваха мерника си през първото полувреме, но без успех.

В 61-ата минута вратарят на Валенсия Маню Раян показа рефлекс, за да предотврати второ попадение след удар на Мариано, запазвайки резултата 1:0. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS