Отборът на Севиля е новият лидер в испанския шампионат, макар все още да не са се изиграли голямата част от мачовете от 8-ия кръг на Примера дивисион. Андалусийците стигнаха до челната позиция след измъчена победа над новака Леганес с 3:2. 

Успехът на момчетата на Хорхе Сампаоли дойде в последните минути, въпреки че водеха с 2:0 след час игра. Но домакините от Леганес изравниха с попадения за две минути, но Пабло Сарабия донесе успеха в последните пет минути. 

Първият гол в мача беше дело на Фран Васкес в 25-та минута. Той засече пас на Лусиано Вието и откри резултата. При това статукво дойде и почивката, а развръзката остана за втората част. 

В 58-та минута Самир Насри направи 2:0 и по всичко изглеждаше, че гостите се успокоиха и си помислиха, че докосват успеха. Но не така мислеха новаците от мадридското предградие. 

Давид Тимор намали в 67-та минута след асистенция на Александър Шимановски, а самият той реализира и второто попадение за Леганес две минути по-късно след пас на Рубен Перес. 

Всичко се реши пет минути преди края. Тогава Пабло Сарабия се разписа и хвърли в екстаз гостуващия щаб и в крайна сметка донесе трите точки. Така Севиля събра 17 точки на върха с две точки пред Атлетико и Реал. Леганес е в средата на таблицата с 10 точки.