Страхотният старт на сезона за Селта продължава с пълна сила. Тимът от Виго поднесе изненадата, като победи с 2:1 като гост носителя на трофея от Лига Европа Севиля и уверено върви нагоре. 

Дуран Нолито и Даниел Вас преди почивката донесоха преднината на гостите, а Фернандо Йоренте след подновяването на играта само успя да намали за андалусийците, но нищо повече. В края Джони получи червен картон за "небесносините", но това не се отрази на крайния успех на тима му. 

Мачът започна равностойно, но контрите на гостите просто бяха убийствени. При една от тях в 16-та минута те стигнаха и до преднина. Тогава със страхотен пас през цялото поле Фабиан Ореяна намери Дуран Нолито в наказателното поле, той нахлу в него и с прецизен удар не остави шанс на Серхио Рико за 1:0. 

Малко след това и Уго Майо имаше възможност да удвои преднината на тима си, но този път стражът на севилци се намеси подобаващо и отрази опасността. Но в 26-та минута Рико вече нямаше какво да направи. 

Тогава Майо получи топката в наказателното поле и въпреки че падаше, намери Даниел Вас около точката на дузпата и той с мощен удар препарира Рико за втри път в този двубой - 2:0. 

Това сякаш скова домакините и те до почивката не можаха да отвърнат. Единствен Евер Банега в края имаше възможност да отбележи и да намали, но ударът му беше отразен от стража на противника. Михаел Крон Дели също имаше възможност, но не се възползва. 

Така почивката дойде с два гола преднина за Селта, но Севиля тръгна да търси обрата след подновяването на играта. Хосе Антонио Рейес в 50-та минута имаше възможност да се разпише с изстрел от границата на наказателното поле, но стражът Серхио Алварес беше непоколебим и улови. 

Но и той нямаше какво да стори в 54-та минута, когато андалусийците намалиха. Тогава Мариано с перфектен пробив отляво на наказателното поле намери с центриране непокрития Фернандо Йоренте на около 2-3 метра пред голлинията и той нямаше как да сбърка - 1:2. 

Но след това Селта имаше няколко шанса на контраатака да увеличи преднината си и да реши всичко, но авторите на головете Нолито и Вас този път не съумяха да намерят целта и резултатът се запази. 

В края остана време само за втория жълт картон на Джони, но той дойде в последните минути на продължението на редовното време и не даде отражение на крайния резултат. Така Селта се поздрави с трите точки. 

Благодарение на тях "небесносините" събраха 10 от началото на сезона и се изравниха с лидера Реал Мадрид. Те обаче са втори заради по-лошата си голова разлика. Севиля е около дъното без победа от старта на сезона и само с две точки.