С гол в продължението, малко след като беше изгонен играч на противника, Бетис стигна до важни три точки в борбата си в долната половина на таблицата за отдалечаване от опасната зона. Жертва на тима от Севиля беше Осасуна, при това на собствения си стадион. 

Водени от неостаряващия Хоакин, "зелено-белите" стигнаха до триумфа с 2:1 в 91-та минута и се отлепиха от низините на таблицата. Тимът от Памплона обаче здраво се е закотвил там и не изглежда скоро да се измъкне. 

Иначе този мач започна перфектно за Бетис. Още в 19-та минута бразилецът Петрос изведе перфектно Хоакин зад защитата, неостаряващият бързак стигна до топката преди излезлия да го пресрещне вратар и макар почти с гръб, успя да го прехвърли и да прати топката в мрежата за 1:0. 

Но Осасуна не се предаде, макар да не можа да отвърне на удара до почивката. Малко след нея обаче това се случи. В 48-та минута Алехандро Беренгер проби по фланга и стреля от невъзможна позиция в близкия ъгъл на вратаря. Топката се отби от гредата и попадна на крака на непокрития Роберто Торес на точката на дузпата и той на празна врата направи 1:1. 

Хоакин имаше няколко шанса бързо да възстанови аванса на тима си, но този път пропусна. Така драматичната развръзка остана за последните минути. Първо в 86-та беше изгонен Емануел Ривиер за откровена и глупава грубост и така остави Осасуна в намален състав до края. 

И за да е пълна драмата, в може би с последния си смислен шанс в този мач Бетис стигна до успеха. В продължението на мача Фелипе Гутиерес застана да бие пряк свободен удар от около 40 метра. Той изстреля истински снаряд, вратарят се намеси нескопосано, защото топката летеше в центъра на вратата му, но въпреки това се оказа зад гърба му - 2:1 за Бетис. 

Така севилци си тръгнаха щастливи от Памплона с трите точки и временно се изкачиха на деветата позиция с 11 пункта в актива си. Осасуна пък остава под чертата със своите скромни 6 точки.