Европейският клубен шампион Реал Мадрид купи за 80 млн. евро Хамес Родригес от Монако, но вече си върна голяма част от инвестицията. За 48 часа от пускането на фланелките на пазара, те предизвикаха истинска истерия сред феновете. 

До момента са продадени цели 345 хил. единични бройки, което прави приход от над 26 млн. евро. При това в Испания пресмятат това при средна цена от 75 евро по целия свят, но в страната те са по 125 евро. 

Досега толкова масово са се продавали само екипите на Кристиано Роналдо през 2009 г. Досега "белите" са изтъргували над 1 млн. с неговото име на гърба. Хамес може съвсем скоро да се приближи до тази цифра. 

Нито фланелките на Луиш Фиго, нито на Роналдо, нито на Зинедин Зидан, нито на Дейвид Бекъм са успявали да продават такива количества за толкова кратко време. Учени в Испания изчислиха, че фланелките на Родригес се продават по 7188 на час. 

"Очакванията са, че този продукт ще е по-търсен дори от този на Кристиано Роналдо. Само при неговото привличане имаше толкова успешна кампания, въпреки че редица легенди са се подвизавали в Реал", сподели преподавателят по спортен маркетинг Херардо Молина.