Европейският клубен шампион Реал Мадрид изглежда ще се раздели с една от легендите си Икер Касияс през лятото. Това става ясно след информацията, че "белите" готвят оферта за вратаря на Тотнъм Юго Лорис. 

Според медиите в Англия, мадридчани са готови да предложат около 30 млн. евро за капитана на френския национален отбор. На практика това означава, че Касияс е излишен, защото през август беше привлечен костариканската сензация Кейлор Навас. 

Наставникът Карло Анчелоти продължава да дава шансове на 33-годишния ветеран, но той показва, че е далеч от най-добрите си дни, въпреки че стабилизира представянето си. Но в Англия смятат, че времето му на "Бернабеу" е пред приключване. 

В същото време, "шпорите" разполагат с трима страхотни вратари и въпреки че искат да запазят Лорис, не биха отказали оферта от подобно естество. В момента те имат още Брад Фридъл и Мишел Ворм. 

Дали ще се стигне до сделка, предстои да се разбере следващото лято. До тогава Касияс има време да покаже, че заслужава доверието на Анчелоти, иначе нищо чудно да му се наложи да търси ново предизвикателство пред себе си в залеза на кариерата си.