Отборът на Реал Мадрид завърши на второ място в класирането на Примера дивисион в сезон 2015/16. Кралският клуб остана само на точка от върха, който беше окупиран от Барселона.

Играчите на Зинедин Зидан победиха с 2:0 Депортиво Ла Коруня като гост в заключителния кръг, но каталунците също взеха своя двубой с 3:0 срещу Гранада. Това изпрати титлата на „Камп Ноу“.

Двете срещи се играха по едно и също време. Реал Мадрид поведе в своя мач в 7-ата минута и цели 14 минути мечта, че на другия двубой може да се получи изненада. Надеждите на Белия балет се изпариха, след като Луис Суарес вкара първия си гол, с което Барса отново излезе напред в класирането.

Головете на Реал Мадрид реализира Кристиано Роналдо. На почивката обаче португалецът беше заменен, а през второто полувреме Кралския тим буквално се предаде, научавайки резултата на съперника в този момент (2:0).

Отборът на Реал наложи първоначален натиск и закономерно стигна до попадение още в 8-ата минута. След атака отляво по нападението, топката стигна до Катим Бензема, той от своя страна намери Кристиано Роналдо, а той засече за 1:0.

В 13-ата минута след центриране от корнер, трима играчи на Реал Мадрид пропуснаха да засекат с глава, въпреки непосредствената си близост с топката.

В 26-ата минута португалската звезда на Кралския клуб успя за втори път да се разпише. След центриране от корнер на Тони Кроос, Кристиано Роналдо засече с глава. Домакините поискаха попадението да не бъде зачетено, заради нарушение на Гарет Бейл в наказателното поле, но в крайна сметка съдията призна – 2:0.

В 28-ата минута Кристиано Роналдо уцели греда. След като овладя топката едва отляво, чукна я технично, но не успя да я вкара в мрежата.

Още преди почивката крилото получи още няколко добри възможности да се разпише.

Въпреки че Депортиво изглеждаше като обречен. В в 36-ата минута все пак диагонален удар на Федерико Картабия мина покрай вратата на Кейлор Навас. В края на първото полувреме Каземиро беше много близо до попадние, но не успя да прехвърли успешно стража на домакините Стипе Плетикоса.

В 54-ата минута Кейлор Навас трябваше да спасява мрежата си след удар по земя на Мартинес. Само 10 минути след това Сидней можеше да открие головата сметка на Депортиво, но топката мина встрани от вратата след фронтален шут по земя.

Домакините усетиха разочарованието в състава на Кралския клуб, знаейки, че Барселона води в другия мач, и продължиха да атакуват. В 73-ата минута Навас за пореден път опази вратата си, този път след удар на Робер Виалба.

В 79-ата минута Иско опита с глава да вкара топката, но стреля в страни от вратата.

В крайна сметка резултатът се запази, а Реал Мадрид събра 90 точки в актива си, с една по-малко от Барселона. Депортиво е на 13-а позиция с 42 пункта.