Отборът на Реал Мадрид постигна трудна победа над Атлетик Билбао в мача от 9-ия кръг на Примера дивисион. „Белите“ се наложиха с 2:1 с попадения на Карим Бензема и Алваро Мората. За баските точен бе Сабин.

Победата дойде трудно за „балета“, след като до 83-ата минута резултатът бе 1:1. В крайна сметка обаче натискът, който упражниха домакините даде резултат и така трите точки отидоха в актива на „кралете“.

Реал излезе начело в класирането на Примера с 21 точки, само на пункт пред втория Севиля. Атлетик е шести с 15.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в полза на Атлетик Билбао. Инаки Уилямс стреля от границата на наказателното поле, но след намесата на Кейлор Навас топката излезе в корнер. От ъгловия удар не произлезе нищо.

Две минути по-късно Иско нахлу в пеналта, успя да се измъкна се и подаде към Бензема, който въпреки опеката на защитник на баските успя да нанесе силен удар и да открие за 1:0.

В 17-ата минута Сабин се извиси над всички и нанесе удар с глава, но топката мина над напречната греда. Десет минути след това обаче Сабин поправи мерника си и изравни. Той бе на линията на точката за дузпата, когато получи подаване от Ерасо и направи 1:1.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, след като в последната минута на редовното време Кристиано Роналдо направи не успя да се разпише. Португалецът успя да преодолее няколко футболисти и да стреля от близка дистанция, но без успех.

Втората част започна по аналогичен начин на първата – с добро положение за баските. Уилямс получи топката в наказателното поле, шутира, но в аут.

Горка Ираисос демонстрира отличен рефлекс и спаси гостите в 61-ата минута. Той направи великолепно спасяване след удар на Карим Бензема. Обстрелът на вратата на Атлетик продължи с удари на Роналдо и Матео Ковачич, съответно в 70-ата и 72-ата минута.

Натискът на Кралския клуб продължи. Шансове се разкриха пред Гарет Бейл и Алваро Мората, но и след тях резултатът остана непроменен.

Усилията на възпитаниците на Зинедин Зидан дадоха резултат в 83-ата минута. След прострелно центриране отляво и получил се рикошет, топката попадна в Алваро Мората, който засече за крайното 2:1.