Отборът на Райо Валекано надигна глава в Испания, след успех с 1:0 при домакинството си на Селта в 12-я кръг на шампионата. След три поредни загуби Райо Валекано най-после записа три точки и вече с 14 в актива си се изкачи на 11-ото място във временното класиране.

Селта пък развали серията си от четири мача без загуба и остана с 20 точки на 7-ото място в Примера дивисион.

Победният гол за домакините бе дело на Алберто Буено в 20-ата минута.

Домакините натиснаха съперника в средата на първото полувреме, като в 18-ата минута Роберта Трахорас получи пас по земя в наказателното поле и стреля, но Серхио Алварес спаси вратата си.

Само две минути по-късно Райо Валекано успя да поведе, след като Алберто Буено овладя топката след пас от Гаел Какута и реализира с глава близо до дясната греда за 1:0.

Райо Валекано Селта

източник: БГНЕС

Гостите опитаха да върнат бързо попадението, като в 33-ата минута бяха близо до изравняване. Михаел Крон-Дели пропиля чудесна възможност удряйки лявата греда.

Вратарят на Райо Валекано Кристиан Алварес също трябваше да демонстрира умения, след изстрел на Аугусто Фернандес с глава. Селта продължи да търси път към гола, като в 53-ата минута Густаво Даниел Кабрал засече топката след центриране от корнер, но нацели напречната греда.

Домакините обаче можеха да удвоят преднината си в 70-ата минута, след атака на Зе Кастро, който обаче не успя да намери свободен съотборник и топката излезе в корнер.