Легендата на Реал Мадрид Уго Санчес на практика разкритикува трансферния бизнес на „кралския клуб“ и най-вече продажбата на Анхел Ди Мария.

Според бившият мексикански национал аржентинският халф е бил без алтернатива на „Сантиаго Бернабеу“ - нещо, което не може да се каже за Чаби Алонсо, който пък премине в Байерн Мюнхен.

Все пак Санчес, който има 7 сезона за Реал в кариерата си (1985-1992), все пак отчете, че огромните дългове на „белия балет“ - над 600 милиона евро – може би стоят в основата на двете сделки.

„Като човек извън кухнята е трудно да кажа как продажбите на Ди Мария и Алонсо са се приели вътре в клуба“, каза Санчес. „Ако сметките не са достатъчно балансирани, ще е трудно да се харчат много пари без да се продават играчи. Щом харчиш, ще трябва и да продаваш. Това казва математиката и вече всичко се решава от мениджмънта.“

„Предполагам, че Карло Анчелоти от гледната си точка на треньор би се радвал Ди Мария и Чаби Алонсо да бяха останали. Най-вече може би Ди Мария, защото в отбора има няколко футболисти, способни да заменят Чаби. Ди Мария е един от най-добрите в света и помогна много на Реал, но сметките трябва да се следят.“

„Не мога да кажа дали има истина в това, че Ди Мария си е тръгнал, защото се е чувствал недооценен. Аз обаче харесвам добрия футбол и той е един от най-силните играчи в света“, заключи Уго Санчес.