Ръководството на Барселона има пет основни приоритета, които трябва да бъдат реализирани в следващите месеци до края на годината. Техническият секретар Роберт Фернандес има поставена цел да продължи договорите на Хавиер Масчерано, Лионел Меси, Неймар, Луис Суарес и Иван Ракитич.

Барселона вече постигна споразумение със Серхио Бускетс за продължаването на неговия контракт, което официално ще стане факт в началото на подготовката на отбора.

Каталунците в никакъв случай не искат да изпуснат Масчерано и искат да го задържат с нов договор до 2020 година и с нова по-голяма заплата.

Лионел Меси определено е тема номер 1 сред ръководните фактори в Барселона. Не по-малко деликатна е ситуацията около Неймар, но по всичко изглежда, че бразилецът скоро ще поднови официално контракта си с каталунците.

В началото на септември се очаква ръководството на Барселона да стартира преговори с Луис Суарес и Иван Ракитич, които също са основна част от състава на Луис Енрике. Уругвайският нападател е водещият реализатор за тима през изминалия сезон.