Валенсия изпусна второто място във временното класиране в Ла Лига, като не успя да победи гостуващия Атлетик Билбао в 11-ия кръг. Селекцията на Нуно Санто завърши 0:0 на „Местая“ и така изостана на точка зад Барселона, който има 25 в актива си.

Валенсианци диктуваха събитията в неделната вечер, ала завършиха мача с едва 1 точен шут по посока вратата на Горка Ирайсос.

Първата опасност за домакините дойде в 17-ата минута, когато Софиан Фегули напредна отдясно и центрира към Родриго. Испанецът засече и изпрати кълбото на сантиметри покрай левия стълб.

В 24-ата минута Валенсия получи правото да изпълни пряк свободен удар в близост до вратата. Пабло Пиати завъртя към Пако Алкасер, който надскочи всички само за да прати топката малко над целта.

Две минути по-късно Пиати проби мощно отляво, влезе по диагонала в наказателното поле и шутира силно. Ирайсос обаче бе на мястото и отрази умело, като боксира в корнер.

Второто полувреме предложи далеч по-малко зрелище на зрителите, като Атлетик много по-добре започна да затваря празните пространства в половината си. Това постепенно обезвери „лос че“ и грешките в тяхната игра зачестиха.

Към края на мача Атлетик получи две ситуации, които можеха да направят разликата. Първо в 75-ата минута Оскар де Маркос се справи с пазача си и засече центриране от фаул, а изстрелът му прелетя покрай лявата греда.

Две минути преди края на редовните 90 Чабиер Ечейта пропусна по-чистото положение. Горка Ираола изпрати центриране от десния фланг, Кике Сола остана под топката, което заблуди бранителите на Валенсия. Ечейта изскочи на далечната греда и от около 3-4 метра стреля точно с левия крак, ала кълбото удари вратаря Диего Алвеш в лицето.

Така с 24 точки „прилепите“ вече са трети, като водят с 1 пред Севиля и Атлетико Мадрид, който по-късно тази вечер гостува на Реал Сосиедад в последния мач от кръга. Атлетик от своя страна се изкатери с една позиция в класирането и вече е 11-и с 12 пункта.