Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу стана поредният, засипал със суперлативи Лионел Меси, който стана водещ голмайстор на Примера дивисион в събота.

Бартомеу заяви, че е нормално Меси да счупи рекорда на Телмо Сара, след като е най-великият играч за всички времена. Освен това, босът на "каталунците" обяви, че е убеден в оставането на аржентинеца на "Камп Ноу" до края на кариерата му.

"Лео иска да остане тук. Каталуния го счита за най-великия футболист в историята, и само извън Каталуния хората говорят за него неща, които на мен поне не ми допадат," заяви Бартомеу пред медиите.

"Той е уникален играч, магически, великолепен. Изчерпан съм вече от термини, с които да описвам най-добрия играч в света, и в историята. Той показа, какво представлява, а все още е млад, и може да бележи още голове," продължи президентът на Барселона.

"Все още имаме да го гледаме и да му се наслаждаваме доста години. Доволни сме от постижението му, той продължава да ни изумява, и се прекланяме пред него."

"Мисля, че кариерата му ще завърши тук. Има договор с нас и е щастлив, доволен. Той иска да остане, но има неща извън терена, които не ни допадат, и ще се борим докрай с тях, ще го защитаваме. Хората го обвиняват в данъчни измами, но той футболист не получава такива удари. Тук, в Каталуния, ние възприемаме Лео Меси като най-добрия футболист в историята."