Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу окончателно сложи точка на спекулациите за бъдещето на голямата звезда на тима Лео Меси. Въпреки че аржентинецът поднови договора си в навечерието на Световното, се появиха информации, че не е щастлив и може да напусне през лятото. 

Бартомеу обаче категорично отрече това и сподели, че има намерение да изгради новия състав около него. Меси е обвързан с "блаугранас" до 30 юни 2019 г., когато ще е вече на 32 години. 

"Меси е непродаваем и това е! Той е щастлив при нас и няма намерение да напуска, както и ние нямаме намерение да го продаваме. Ще изградим новия отбор на Барселона около него. А и сами знаете, че наскоро подписахме нов договор с него, така че няма поводи за притеснения и спекулации", заяви Бартомеу пред "Марка". 

Той говори и по темата за напускането на легендата Шави Ернандес. 34-годишният халф, който беше наричан "Компютърът на Барса", ще продължи кариерата си в арабския свят след близо 20-годишна кариера на "Камп ноу". 

"Шави си заслужи уважението и доверието да избере сам къде да продължи кариерата си. Аз съм сигурен, че един ден той ще се върне тук, защото това е домът му. Със сигурност ще стане велик треньор.

А и все пак ние имаме тримата най-добри играчи в света - Неймар, Меси и Иниеста. Не са ни нужни чак толкова много нови попълнения, ще вземем само такива, които пасват на схемата ни", сподели президентът на каталунците.