Стълбът в отбраната на Барселона Жерар Пике сподели интересни подробности около кариерата си. Той разкри, че само преди две години е бил пред отказване от футбола, защото му е липсвала мотивацията. 

"Мотивацията във футбола е всичко. Преди две години бях готов да напусна Испания, да напусна Барса, да си взема калеврите и просто да си тръгна. След Световното в Бразилия просто нямах желание да правя нищо."

"Имах достатъчно пари да живея добре до края на живота си. Говорих с няколко треньори, които ме убедиха да остана. Стигнах до извода, че това е заради факта, че спечелих всичко във футбола още като много млад."

"Тогава стана ясно, че Луис Енрике ще се връща и че иска да направи Барселона отново най-великия клуб в света. Тогава разбрах, че искам да съм част от тази революция и да помогна", сподели Пике. 

Наскоро той разкри, че след Световното първенство в Русия след по-малко от две години няма да носи повече екипа на Испания. Когато това се случи, той ще е на малко повече от 31 години и ще има още доста футбол в него, но защитникът е непреклонен. 

"Решението ми е финално и няма връщане назад. Не исках да го казвам толкова рано, но бях принуден заради глупостите по мой адрес, които се разпространяваха. Мисля, че имам правото да си тръгна по начина, по който аз преценя", разкри Пике.