Защитникът на Барселона Жерар Пике сложи край на спекулациите, които го свързваха с напускане на "Ноу Камп" още през януарския трансферен прозорец. Те го свързваха със завръщане в Манчестър Юнайтед. 

Тези информации се зародиха след слабото му представяне от началото на кампанията и закотвянето на пейката след тежкото поражение в Ел Класико с 1:3 от Реал Мадрид и вересиите на защитника в този мач. 

Още повече, че в каталунските медии се говори за разрив в отношенията му с наставника Луис Енрике, което даде хляб на спекулациите на Острова, че може да се стигне до завръщане там. Но Пике отрече. 

"Аз имам нормални взаимоотношения с Луис Енрике. Те са типичните за футболист и треньор. Той решава кой и кога ще играе, а аз и всички останали се съобразяваме. Това, че съм останал два или три мача на пейката, не може да ме демотивира."

"Напротив, Барселона е моят живот и аз ще продължа да се боря със зъби и нокти за мястото си. Няма да се предам толкова лесно и нямам намерение да ходя никъде", сподели Пике пред каталунските медии. 

През този сезон той е играл в малко над 50% от мачовете на тима си и в тях е отбелязал един гол. Изявите му, особено след Световното, са подложени на ожесточена критика.