Реал Мадрид направи изненадващо реми 3:3 с Легия Варшава в мача от четвъртия кръг на Шампионската лига. „Белите“ поведоха рано-рано след гол Гарет Бейл още в първата минута. В последствие обаче головото шоу на „Пепси Арена“ продължи и се стигна до 3:3.

Медиите в Испания започнаха да нищят причините довели до този развой на срещата, а ето ги и тях:

1. Съставът на Зидан

Час преди срещата Зидан обяви стартовия състав. Направи впечатление, че „белите“ започнаха с двама халфове – Кроос и Ковачич, което се отрази на играта на тима и рефлектира върху крайния изход на двубоя.

2. Липсата на достатъчно бързи действия от страна на отбраната

Бранителите на Кралския клуб не проявиха достатъчно концентрация в напрегнатите моменти и така инкасираха три попадения. Идеята да затворят мача на нула не бе осъществена. Така думите на Зидан за целите в тази среща, останаха просто като едно изказване.

3. Залагането на Коентрао в титулярния състав

Изборът на Фабио Коентрао в титулярния състав също изненада при все скорошното му възстановяване от контузия. Зизу заложи на португалеца за сметка на Данило.

4. Схемата на отбора

Избраната схема 4-2-2 доведе до първоначален хаос. Слабостта в отбрана доведе до сериозно объркане, а анализаторите смятат, че именно и това е допринесло до този развой в срещата.

5. Несигурността на Кейлор Навас

Стражът на Кралския клуб показа несигурност, сочат футболните специалисти. Според разпространеното мнение Навас е можел да се намеси много по-добре при изравнителното попадение за 2:2.