Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде интересно и откровено интервю за френското списание So Foot. В него той сподели как е заварил отбора при пристигането си на "Сантяго Бернабеу".

"Бях наясно още преди пристигането ми тук, че има много проблеми в съблекалнята. Проблеми между някои играчи и Моуриньо," обясни Анчелоти. "Всичко, което по принцип се случваше на закрити врати, някак си стигаше на следващия ден във вестниците."

"Откакто аз поех отбора, всичко се върна към нормалното, успокоихме се. Не наследих нищо от това напрежение," сподели италианецът.

"Дали аз успях да върна мира в съблекалнята?! Не, не. Когато пристигнах, вече бе по-спокойно. Откакто съм тук, не е имало нито един скандал в съблекалнята. Никога не съм имал и един играч, който да не е мотивиран, никога никой не се е оплаквал, че не получава достатъчно игрово време," продължи Анчелоти.

"Роналдо е играч с неизмерим талант. Може да вкарва по 50 гола на сезон," допълни Карло Анчелоти. "Но по-важното е, че Кристиано помага много и на съотборниците си, и на треньора. Не е егоист и играе на всяка позиция, на която трябва."